School Overnelle opent deuren!

Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar de kogel is door de kerk: de school van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) mag opnieuw open. Op 1 mei!

De beslissing viel op een teleconferentie waar de belangrijkste leden van ons Centraal bestuur via het scherm vergaderden. Het platform Zoom biedt de mogelijkheid om mekaar te zien en met mekaar te spreken, luisteren is wat moeilijker. Iedereen had extreme aandacht voor het gebeuren op het scherm, ook de afgevaardigde van de christelijke vakbond. Zeker toen bleek dat de vergadering werd doorkruist door beelden uit de film “Ilsa (bedankt Kris!) de wolvin van de SS”. Het bleek om een hacker te gaan die onze aandacht wou gaande houden… Bij de analyse achteraf bleek het een Bellemanlezer met een IP-adres in Teralfene, toch een heel eind van de Onafhankelijke!

Bepaalde deelnemers waren soms vergeten dat ze konden gehoord worden. Zo was er een die “rechtse ratten” riep tegen de mannen van de SS. Het ging om een lapsus. Een andere deelnemer had duidelijk ajuinsaus gegeten want het was “rather windy”. Gerard zijn gebit dient aangepast want zijn tussenkomsten klapperden uit zijn mond net zoals zijn gebit. Dan zie je waarom onze Voorzitter de enige is met een bordes: hij sloeg op de digitale tafel en het was beslist! Respect!

Juffrouw Alice kreeg haar instructie. Wie is juf Alice? Een kranige dame, altijd verzorgd voorkomen, nooit getrouwd, geen kinderen, strak in het vel, je kan er geen leeftijd op plakken. De kinderen van de school waren haar kinderen. Streng maar rechtvaardig en best aardig.  Een beetje de Ben Weyts van de buurstaat.

Haar plan is ingewikkeld: het eerste jaar op maandag, het tweede op dinsdag… zo verder tot vrijdag. Het zesde leerjaar is, bij gebrek aan lesdag, al slim genoeg en kan beter wat helpen bij de aspergeoogst. Afstand houden is geen probleem gezien de ruime lokalen en er is voldoende Javel aanwezig om te ontsmetten. Wim van Horta had nog maar net een palet geleverd.

Hoongelach was mijn deel toen ik op de videoconferentie zei: “Maar we hebben toch maar één leerling, Evaristje van het tweede leerjaar…” Ik had beter de klank afgezet.

Belleman