Sjampetters zijn niet meer, maar niet getreurd…?

Wie kent ze nog?
Miel, Ghislain, Marcel, Jef?

Namen van bijna legendarische figuren die in een nog niet zo ver verleden Ternat beschermden tegen de stouterikken. Het waren de ‘sjampetters’, openbare gezagsdragers die kort bij de bevolking stonden en wisten wat er gebeurde in hun gemeente. Of zeggen we liever dorp in die periode?

Je kon met hen nog een pint drinken aan de plaatselijke toog zonder dat je nadien diende te vrezen dat je in het zakje diende te blazen. ‘Zakje’ nog zo een verouderd woord…
Tijden veranderen en dat zien we ook in de lokale ordehandhaving. Je ziet ze nu passeren in een hippe wagen de mannen van den ‘TARL’, de lokale politiezone die hun hoofdkwartier hebben in Liedekerke maar ook in Ternat een stek hebben op de Borredam 14.

De tijd van de plaatselijke toog is geschiedenis. Nieuwe tijden en andere noden vergen een andere aanpak. Misschien minder kort bij de bevolking dan vroeger maar daarom hoeft de werking niet minder efficiënt te zijn.
Vroeger wist je met wie je te maken had, dit is de dag van vandaag minder het geval.

TARL wil hier iets aan doen en biedt op zijn internetsite www.tarl.be de mogelijkheid om je wijkinspecteur op te zoeken. Belleman deed een tijdje geleden een poging en wat bleek: geen wijkinspecteur…
Bij de start van het nieuwe jaar maken blijkbaar niet alleen mensen goede voornemens maar ook sites. Want sinds dan werkt de link. Je tikt je straat en je krijgt effectief de naam te zien van de wijkinspecteur. Als je op deze site komt ga je rechts naar ‘je wijk’. Daar tik je de straat en het huisnummer in en dan krijg je je favoriete inspecteur te lezen. Voor mij is het Nikie Bellemans omdat collega Tytgat met pensioen ging op 1 januari.

Belleman stelt voor dat je dit even uitprobeert en meteen ook het telefoonnummer noteert dat bij dit contact hoort.
Verschiet niet als het geen ‘Jef, Miel, Marcel of Ghislain’ is…maar Nikie, Jean-Paul of Paul.

Belleman vroeg ook naar een foto van betreffende verantwoordelijken. Foto’ s worden echter niet vrijgegeven. Een stuk begrijpelijk in het kader van de verhoogde veiligheid maar toch een beetje minder persoonlijk.
Waag je kans op www.tarl.be!

Belleman

Meer weergeven
 
Website van de lokale politiezone TARL (Affligem, Liedekerke, Roosdaal, Ternat).
lokalepolitie.be