Slim gespeeld

Als de Voorzitter van Horeca Vlaanderen, straffe Matthias De Caluwe, het spel intelligenter speelt dan de Minister-President van Vlaanderen. De slimme zit op zijn plaats de andere daarentegen…?

“De discussie over de horeca ging wat vlotter, met dank aan Horeca Vlaanderen. Die schoten al snel in actie na alarmerende berichten van virologen en kwamen maandagavond zelf met voorstellen voor een veilige winter: een reeks verstrengingen die zij haalbaar zagen.

Op zich is ook Horeca Vlaanderen een koele minnaar van het Covid Safe Ticket, maar de organisatie wilde absoluut draconische maatregelen vermijden, waarbij er over enkele weken opnieuw capaciteitsbeperkende maatregelen - zoals anderhalve meter afstand - zouden moeten genomen worden. In ieder geval: het duidelijke standpunt van Horeca Vlaanderen - en enig gelobby achter de schermen - zorgde ervoor dat ijzeren principes, die dagen geleden nog met veel bombarie werden herhaald in de media, werden ingeruild voor pragmatisme. In navolging van Brussel en samen met Wallonië wordt het Covid Safe Ticket ook in Vlaanderen uitgerold in de binnenruimtes van de horeca.”

HLN 27/10/2021

Belleman