Slissen en…

Niet Cesar maar onze Voorzitter. Je kent hem wellicht alhoewel hij sinds zijn kappersbeurt al ongemerkt kan rondlopen zonder dat de bevolking buigt voor hem! Ze zijn het nog niet gewoon zijn gecoiffeerde kop! Het ene probleem opgelost denken jullie, de haarspeldjes zijn inmiddels goed aangekomen in de kolonie, en het volgende dient zich aan.

Tijdens zijn laatste speech vanop ons favoriete bordes, het enige van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO), hield de illustere leider soms argwanend de lippen op mekaar. Niet direct zijn gewoonte.

Miek de communicatiefreak van ORO had nog het officiële communiqué van Angèle kunnen onderscheppen. Dit was te compromitterend voor onze Voorzitter en het ging deze keer niet over buitenlandse betrekkingen. Het meldde dat de Voorzitter bij het naar binnen werken van een minder malse paardensteak een voortand was kwijtgeraakt. De woorden “sossissen, Simonneken en suursoete saus” werden onverstaanbaar. Normaal gezien geen probleem want onze Voorzitter heeft altijd voorrang bij de tandjesdokter in het naburige Bodegem. Als hij zei ‘ik ben naar Bodegem’ wist iedereen van de Republiek dat hij bij de tandjesdokter ging. Wat kan je anders gaan doen in deze bescheiden vrijstaat?

Nu diende hij te wachten. Onze Voorzitter! Toen hij uiteindelijk na 3 dagen (!) een afspraak kreeg voor de nodige herstellingswerken aan de doorluchtige façade, kreeg hij te horen dat het kabinet gesloten was. Het enige kabinet dat hij nodig had was dicht, de dokter stiekem met pensioen! Zonder iets te zeggen! Kabinetten genoeg maar niet voor tandjes.

Het werden moeilijke dagen de handgel, bij gebrek aan geuze, deed met zijn 60 % alcohol zijn werk. Angèle liep meerdere keren per dag met een klein emmertje naar het nieuw geopende zwembad dat door een bevriende brouwer tot boven was gevuld met het geliefde goedje.

Uiteindelijk mocht hij bij een vreemde mevrouw in de naburige vrijstaat Ternat in de wachtzaal zijn beurt gaan afwachten. Onze Voorzitter, wat een gebrek aan respect! Tijdens de herstelling was de nieuwe tandjesdokter ingepakt als een maanmannetje met smoelenplastiek. Normaal diende onze Voorzitter tijdens de herstelling een mondmasker te dragen maar dat weigerde hij pertinent, het was zo al goed. Hij zou de grote leider van de vrijstaat Ternat over deze situatie eens aanspreken. Nu was het nog even wachten want als hij nu de man zijn naam uitsprak verstond niemand hem wegens te veel slissende klanken…

Belleman