Sluipweg ontdekt in de Onafhankelijke!

Zoals jullie in een vorige bijdrage konden lezen zijn de twee (!) toegangswegen tot de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) afgesloten, de containers en kersverse surveillanten doen hun werk naar behoren. Wat Belleman wel wist en de meesten niet: er is nog een sluikweg om de ORO binnen te komen. Belleman vernam dit jaren geleden van zijn beste buur René van Jeang Gordts? De man is inmiddels overleden maar we koesteren zijn geestelijke erfenis.

Hij toonde me een lage doorgang vertrekkende vanop de Overnelleweg, onder de E40 die uitgeeft op de wijk Steenvoorde, gekend van zijn molen en zijn jachthaven. Deze doorgang staat meestal een stuk onder water (zelf gemerkt) waardoor hij er verkommerd uitziet. Het was eerder een doorgang voor koeien, zo liet ik me vertellen door trouwe lezer Frans Carlé. De wandelende uiers konden zo doorsteken zonder direct file te veroorzaken op de toen nog niet drukke snelweg naar de kust.

Mits wat opruimwerk zou het na de vieze russen crisis geen slecht idee zijn om deze opnieuw vrij te maken. Voor ORO zou het een ideale ontsluiting vormen naar de buurstaat Ternat en wat verderop zelfs Loemek. Niet voor wagens, maar voetganger en fietser zouden er hun weg kunnen vinden.

Het Centraal Comité (het vroegere directoraat) van ORO dat goede nabuurschap onderhoudt met de burgervader van de naburige staat, kreeg tijdens de laatste skype-vergadering opdracht dit verder uit te werken. Ze dienen ook te zorgen voor het onderhoud van de trage weg, het verlengde van de Overnelleweg (achter Pessemier). Deze is nu namelijk gedeeltelijk overwoekerd door bramen. Jullie merken dat in uw kot blijven ook zijn voordelen biedt: je directe omgeving heeft na een paar weken geen geheimen meer.

Belleman (met natte voeten)