Smeren

“Ik zag twee beren broodjes smeren…” Wie kent het liedje niet?

Wie dit al gezien heeft, beren die smeren, mag van mij iets drinken. Liefst van de (water)kraan.

Nochtans vandaag dacht ik dat ik het voor de eerste maal gezien had. Het waren niet direct beren maar toch vrij behaarde stevige mensen die rijkelijk aan het smeren waren. Het was geen boter want het kwam uit een tube en het waren ook geen broodjes, alhoewel stevige pistolets aanwezig waren. Het waren sterke schouders, rooie kaken en een xl-kersenneus waarover we verder discreet zwijgen die de aandacht kregen. Ze keken mekaar keurend aan om te zien of er nergens geen witte vlekken waren ontsnapt.

 

De tube zag er recent uit en van een degelijk apothekersmerk. De carrosserie kon gerust zijn, de witte beschermlaag zou normaal zijn werk doen. Indien goed aangebracht want ik zag dat het wit rijkelijk geperst werd maar niet direct oordeelkundig en evenwichtig werd aangebracht. Vanavond onder de douche zou dit een mooi en gevarieerd kleurenpalet geven van fel rood over bruin tot spierwit. Zeker geen twijfelende kleur van een brave centrumpartij die moeilijk kan kiezen. Een duidelijke waarschuwing van Madame Soleil die de volgende maanden nog de al wat tanende lijven zal aanbakken.

 

U bent gewaarschuwd en weet dat je voor een afspraak met de dermatoloog drie maanden kan moeten wachten of je moet vervellen als een slang. Ik ben voorstander van een lange broek, een neus bedekkend mondmasker, stevige kousen,  een hals omsluitende fleece met lange mouwen en een terras in de schaduw. De handschoenen, zonnebril en zonneklak laat ik aan jullie eigen beoordelingsvermogen over.

Smeren niet allen voor het zonnebad maar ook nadien… vettige boel!

 

Belleman