Smile, you’re on film.

Ijdelheid! Vanitas omnia vanitas est! Het is des mensen!

Het was de eerste gedachte die door mijn beperkte brein ging toen ik een bekende schepen (of was het de burgemeester?) zijn haar zag kammen langs de weg. Blijkbaar stond er een camera. Niet dat deze camera zo scherp filmt.

De camera langs de baan viel me nu pas op. Was er de andere kant van de digitale bewakingslijn een bevallige politieagent(e)? Was hier een nieuwe date in de maak? In alle geval het zicht was raar, mocht ik deze week de cameraplannen van Ternat niet gelezen hebben in alle mogelijke media. Behalve bij Belleman, maar dat is geen medium dat is eerder iets anders.

De eerste resultaten van onze digitale bewakers stromen binnen.

Op een druk kruispunt blijken er op één avond drie mensen bijna tegelijkertijd hun peuk weggegooid! Op de grond! Terwijl er net een ernstige waarschuwing was uitgegaan van ons geliefd bestuur. DNA-analyse zal uitwijzen aan wie de betrokken ambtenaar de zware boete stuurt. Het merk op de peuk was voorlopig onvoldoende leesbaar. Er is nog wat werk aan de winkel!

Andere analyse van de beelden bewees dat een bakker meer dan een uur vroeger op de baan was om zijn brood hypervers bij zijn klanten te leveren. Een wagen van B-Post passeerde dan weer een uur te laat met zijn levering. Of was het PostNL? De camera!

Er was ook een wildplasser gesignaleerd. Normaal zou ik zeggen een man zonder plastuit! Maar in het kader van onze genderneutraliteit zou het best ook een vrouwelijk, neutraal specimen kunnen geweest zijn.

Op de Steenbergstraat/ Donkerstraat aan de oude Sun Chemical wist men absoluut niet zeker dat alle wagens over de brug reden maar gebruik maakten van de Donkerstraat. In de toekomst worden deze camera’s echter op punt gesteld en zal elke overtreder op de bon gaan. Net als diegenen die nog peuken op de grond gooien. Van wel merk dan ook

Als je nog eens in de camera kijkt: knipoog eens naar de knappe agent (e) aan andere kant van de lijn. Jonge mensen verdienen aansporing!

Laat het haar kammen over aan de mensen die tijd hebben.

Belleman