Snelle doosjes

06u30 deze morgen, de markt van de naburige vrijstaat.

Normaal draagt hij een medische, witte kiel in een vrij steriele maar vriendelijke omgeving, nu een spannende winterse wieleruitrusting op een tochtig marktplein. Het merk van de fiets deed vermoeden dat hij niet in de solden is gekocht, voor de uitrusting had ik mijn twijfels. Nog een petje van Safir…?

Mijn aangeboren interesse in de mens (of is het curieuzemosterdpotterij?) dwingt me even een praatje te slaan. Het blijkt dat de sportieve (pharma)man een ganse nacht sneltesten heeft geleverd aan allerlei clubs en discotheken uit de verre omgeving. Overal stonden er krolse drommen would-be feestvierders aan deze etablissementen maar ze openden zich zoals de Rode zee toen ze de gegeerde vracht bekeken van de ijverige en stipte leverancier.

De Frank had hem hierover gisteren gebeld en zoals steeds was weigeren geen optie. Hij had nog een ruime voorraad ingeslagen maar het laatste doosje was nu de deur uit. Het was niet alleen een lucratieve nacht geweest maar ook een sportieve waarbij zijn wederhelft hem alle ondersteuning had gegeven. Zo stond er na de opwekkende injectie (wesp?) rond 03 u deze nacht ook een flinke pan spek met eieren op het fornuis en werden de benen ingesmeerd met een welriekend zalfje waarvan het geheim al jarenlang door de familie angstvallig wordt bewaard.

Met resultaat want de jonge pillendraaier leek helemaal niet vermoeid! Toen de oplegger van het farmaceutisch bedrijf een kwartiertje later stopte in het centrum van de vrijstaat, stond hij reeds paraat om de duizenden zelftests een veilig onderkomen te bieden.

Wees dus niet ongerust er zijn er genoeg voor iedereen!

Belleman