Sociaal capabel

Is het minste wat men kan zeggen van Zuhal. Een prachtig initiatief waarmee ze nogmaals het belang van haar departement Toerisme de nodige glitter geeft.

Ze gaat in navolging van Graaf Lippens, bekend om zijn sociale reflexen, alle eigenaars van tweede verblijven een bon geven. Deze mensen moeten nu immers in het eerste kot blijven, het tweede is voorlopig niet toegankelijk. De bon is niet geldig voor de voedselbanken.

Wat ze er niet bij vertelde is dat ze hiervoor de uittredingspremie van 390.000 euro (bruto weliswaar) van Crembo gaat gebruiken. Tevergeefs vroegen we een reactie aan Pieter. Hij had niet direct tijd, hij was ook een bon van 250 euro aan het geven. Geen kust (ze) bon maar aan een snoodaard die met zijn dochtertje 1,5 km van huis aan het fietsen was. En wij maar maskers uitdelen!

Wouter Beke wil ook bonnen uitdelen aan de daklozen. Ze kunnen hiermee een nieuwe grote kartonnen doos afhalen in de Colruyt. Als ze daar de prijzen niet hebben verhoogd…

Zoals mijn oud-leerling Stavros Kelepouris (waar ik fier op ben) vandaag in De Morgen schrijft:"Misschien moet een Vlaamse minister zich dan ook even profileren voor de Vlamingen die zelfs zonder coronacrisis niet eens aan één verblijf raken."

Belleman