Soms saai

Terwijl een mens de velletjes wc-papier netjes aan de droogdraad hangt heeft hij tijd. Om contemplatief te wezen of in mensentaal: wat na te denken over de diepere zin van ons bestaan. Moeder waarom leven wij?

Laat die zakdoeken maar zitten, het bilan blijft voorlopig positief. Wat echt wringt is het gemis van kinderen en kleinkinderen. Onze conditie is normaal, geen echte ziekteverschijnselen tenzij de jaarlijkse allergie. Touchons du bois!

Na de dagelijkse persconferentie van het Centraal Bestuur van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) waar onze lokale Van Ranst en Maggie de perslieden hun dagelijkse kost serveren, wordt het opnieuw stil in ons afgesloten territorium. Buiten ergens een verdwaalde Hollander en een kleine sluikstorter (meneer het recyclagepark was dicht!) niets noemenswaardig te vermelden. Ah misschien toch: waar blijven we op de lange duur met al dat leeggoed? En wanneer mag die kapper weer open? De drooglijn gebruiken met dat lange haar voor de ogen is ook geen sinecure! Nog wat geduld en we hebben ons natuurlijk mondmasker opgebouwd uit lange grijzende haren…

Om onze geest alert te houden dienen we ons te buigen over de toestand in naburige vrijstaten en overzeese gebieden. Het Centraal Bestuur besliste trouwens om onze vertegenwoordiging in New York te sluiten. De vieze russen in combinatie met de hoge kosten, deed het Bestuur daartoe besluiten.

Het was er nochtans fijn op Fifth Avenue tegenover de gouden toren van Trump. De drank stroomde er overvloedig en gratis. Spijtig genoeg waren wij niet de enigen die dit wisten want het was er telkens een komen en gaan van bekende koppen. Zelfs al wisten ze de ORO niet aan te duiden op de kaart, toch kwamen ze er zich bezatten. Daarom maar beter dicht het is meteen ook een opgestoken middenvinger voor onze Amerikaanse overbuur. Protest dat ons goed uitkomt.

Onze belangrijkste afspraak van de dag brengt wat kleur in onze Republiek. Yo van Duizendblad brengt immers tien bossen tulpen. We plaatsten een gezamenlijke bestelling met de buren. Kleurrijke solidariteit met de lokale ondernemers die het op dit moment kunnen gebruiken. Bedankt!

Belleman (vanachter zijn froufrou)