Sport en jeugd krijgen aandacht

De lokalen voor KLJ Wambeek staan al even op de parking van Outdoor Ternat in Wambeek. De containerlokalen hebben nu een definitieve plek toegewezen gekregen.

De gemeente koopt een aanpalend terrein en klein bos. Op deze manier is er plaats voor de lokalen, een speelweide en kunnen de kinderen zich ook uitleven in het bos. Eerstdaags komt de bouwaanvraag voor het plaatsen van de lokalen zodat de KLJ er snel gebruik van kan maken, aldus de verantwoordelijke schepen voor Jeugd en Sport Timo Schoukens.

Op deze site van Outdoor Wambeek wordt er tevens een stukje aangebouwd aan de bestaande kleedkamers. Er komen immers veel meer jongeren sporten dan vroeger. Daarnaast zet men ook 2 containerkleedkamers van de vorige voetbalsite in Lombeek op de nieuwe site.

Ook Sparta Den Bos deelt in de “gulheid” van de gemeente. Voor officiële wedstrijden voldoet de verlichting niet. De gemeente investeert in betere verlichting zodat de wedstrijden ook ’s avonds kunnen plaatsvinden, zo besluit de schepen. Die kaarsen mogen dus voortaan thuis gelaten…

Belleman