Stapper de stapper de stap, iedereen de hort op!

10.000 stappen per dag. Lijkt het jullie veel? Nochtans weet Belleman uit welingelichte bron, we gebruiken geen andere, dat dit aantal stappen het streefdoel moet zijn voor een optimale gezondheid.

Binnen de gemeente loopt de actie 10000stappen.be, voor al het gemeentepersoneel. Meer dan 140 stappentellers werden bedeeld. De diensten dagen hierbij elkaar uit in deze campagne, een tussentijdse ranking moet hen verder stimuleren en uitdagen. Dat het leeft, mocht Belleman zelf vaststellen aan het Sociaal Huis deze week. Het personeel, samen met mensen van de Ploter en nog aanleunende diensten, trok met stevige pas op ‘lunchwandeling’, een keer iets nieuws. Marc Vandenhende leidde als ervaren gids zijn mensen door het landelijke Ternat.  Goed voor de spijsvertering, dat staat vast maar tegelijkertijd ook goed voor hun aantal stappen.

Elke dag kunnen de gepresteerde stappen ingevoerd worden op de bijhorende site. Zo krijg je een mooi overzicht van je eigen evolutie/prestatie en van de groep waarmee je uitdaagt. Gemeenten kunnen elkaar ook onderling uitdagen. Zo gaan Zemst en Ternat in de clinch voor het meeste aantal stappen, een boeiende wedstrijd.

Wie dit wenst kan alle noodzakelijke informatie vinden op de site. Je hoeft hiervoor geen apart apparaat te hebben om de stappen te tellen. Met een slimme telefoon kan je de app ‘Moves’ downloaden, die vertelt je evenveel als de stappenteller.

Belleman is met deze bewustmakingscampagne al van één ding zeker: met zoveel stappers in Ternat en dus zoveel meer gezonde mensen, dreigt er crisis voor de lokale dokters. Gouden tijden voor Compeed en de pedicure.

Belleman (die het voelt jeuken in de kuiten)