Stemtest

Omdat onze Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) niet kan achterblijven bij de omringende buitenwereld, organiseert onze Doorluchtige Voorzitter ook een stemtest voor zijn 48 (!) inwoners. Deze test heeft geenszins de bedoeling het stemgedrag van onze inwoners te beïnvloeden.

Eerder is het de bedoeling onze zelfstandige denkers van de Onafhankelijke hun gedachten op een rijtje te laten zetten. Of zoals pachter Petrus vroeger zei: “ik ga naar huis mijn koeien op een rij zetten” toen hij er nog maar één had.

Onze First Lady, Angèle, mocht de spits afbijten en kreeg als eerste de lang bestudeerde stemtest op haar spreekwoordelijk bord. Hierbij de inhoud wel overwogen door zeven sociologen, psychiaters en andere Carl De Vossen.

 

Eerste vraag (en ook de laatste)

Vindt u dat onze Doorluchtige Voorzitter moet aanblijven als Grote Leider van onze Onafhankelijke Republiek?

Ja

 

Angèle vroeg aan haar echtgenoot, die meekeek over haar schouder, waar “neen” stond.

Onze Grote Roerganger vond dit een overbodige opmerking en keurde met een royale pennentrek de stemtest goed. Kostprijs 10.000 Oro’s en een kratje geuze.

De bevolking stond buiten voor het bordes al enthousiast te wachten (het enige huis met een bordes!) voor deze wetenschappelijk onderbouwde poll. Benieuwd wat dit als resultaat gaat geven.

Belleman