Straat met stappitis! Besmettelijk?

De Muilemlaan. Een Laan? Eerder een klein straatje dat niet teveel verkeer toelaat en leidt naar de laatste rustplaats van velen. Niet te veel pasanten maar blijkbaar wel lokale ambiance. Na het druk bijgewoonde buurtfeest is er nu de buurtwandeling. Stappen jullie even mee met Belleman?

Initiatiefnemer voor de wandeling is Fred Janssens, de Fred, een verwoed stapper die ook internationaal op pad is. Hij leidde de mensen van zijn straat door Lombeek langs ongeziene paadjes. Het ging hem niet alleen om het stappen. Onderweg vertelde Fred honderduit over de plaatsen van ‘zijn ‘ dorp. Plaatsnamen werden historisch gekaderd en het aloude boerenleven kwam opnieuw tot leven. Voor bepaalde deelnemers was het een ware verrassing langs paadjes die door hen niet konden vermoed.

Belleman deed nadien de wandeling nog eens over met Fred als privégids. Aan te raden zeker voor de Lombekenaren die op die manier hun mooi dorp en de oude verhalen opnieuw leren kennen. Weten jullie de ‘heide ‘ en de ‘gemeente’ liggen in Lombeek? Wisten jullie dat er kaas in de beek werd gewassen aan de plankjes? Belleman weet het nu!

Onze gids gaat voor onze lezers de wandeling op kaart zetten samen met een korte beschrijving. Belleman zal ze dan online zetten. Begin alvast de schoenen in te smeren, zet op die stappenteller, de wandeling loont echt de moeite. Afhankelijk van al dan niet een kleine omweg , is deze tocht ongeveer 6,5 km lang. Reken op een goede twee uur, tenminste als je aan de lokroep van de lokale herberg kan weerstaan!

Belleman (van Novernellen)