Strijdmacht met speciale opdracht

Je begrijpt niet wat Belleman wil zeggen? Je bent niet de eerste. Dit is makkelijker te begrijpen: taskforce. Een woord dat uit onze krant puilt, Belleman kan niet achterblijven.

Ik vrees dat elke minister, en er zijn er wat, zich al omringd heeft met zo een strijdmacht van experten. Ik wist niet dat er in dit landje zo veel expertise zat. De bekendste komen elke dag in de media met droevig nieuws en met de vraag vol te houden. Het is niet het directe” blijf in uw kot” van Merchtemse Maggie maar het komt op hetzelfde neer. Hoeveel lugubere info kan de bevolking nog aan? Dat is de grote vraag voor de komende weken.

Wouter Beke hoorde ik deze week: “We hebben een nieuwe taskforce in het LEVEN geroepen”. Een sinister taalgebruik in deze tijd waar mensen overlijden met honderden. Niet zo handig.

Allemaal oud nieuws? Vertel ik beter over de toestand in de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO)? Belleman weet alles want hij is hier de enige toegelaten persagent. Altijd handig zo een monopolie.

We hebben hier ook wat strijdmachten opgericht. Ja hier zitten ook experten! Altijd handig zo een expert.

Een greep uit de taskforces die het Centraal Bestuur van de Republiek oprichtte. Altijd handig zo een force.

Een force voor het verdelen van de velletjes wc-papier (drie per dag), voor de ontvangst van de leveranciers van bloemen en wijn, voor het dagelijks wassen van de twee mondmaskers, voor de juiste temperatuur van de barbecue. Alles wordt zo ingedekt. Altijd handig.

Alle verantwoordelijkheden worden overgenomen door de experten. Dan kan het bestuur nadien, mocht er iets misgaan, de paraplu opentrekken en wijzen naar de strijdmachten. Altijd handig zo een paraplu!

Men fluistert in mijn linkeroor dat de parlementen op economische werkloosheid worden gezet. Je gebruikt zo een parlement als een velletje wc-papier, er zijn er eveneens genoeg. Altijd handig zo een particratie?

En toch moeten we blijven geloven in mekaar, het is de enige uitweg.

Blijf gezond!

Belleman