Tatoeage of kaart

Het was lang geleden maar gisterenavond zat het er bovenarms op tijdens de vergadering van het Centraal Comité van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO).

De discussie ging, waarover dachten jullie, over onze lokale vaccinatiestrategie. Vooreerst moeten we jullie lezers van het naburige koninkrijk teleurstellen: in de Republiek zijn er genoeg vaccins voorhanden: Russische, Oxfordse, Indiase, Puurse… noem het en het ligt in onze plaatselijke snoepwinkel. Dus dat is niet het probleem, sorry.

Er werd zwaar ruzie gemaakt over de spreiding van de vaccinatie. Alles is geleverd maar de 48 bevoorrechte inwoners van onze enclave worden voor de veiligheid geïnjecteerd over zes weken. Dit betekent aan een hels tempo van 2 per dag, vier dagen in de week. Vrijdag en het weekend rusten onze mensen hier. Haast en spoed is hier niet goed, we volgen eerder de spreuk van keizer Augustus: “Festina lente” “Haast u langzaam”.

Deze zorgzame spreiding zorgt er wel voor dat er dus mensen gaan rondlopen met het vaccin terwijl anderen nog thuis zitten met een “vizoage of mombakkes” op hun gezicht. Een deel kan op restaurant of een geuze drinken in het zo lang gemist café terwijl ze meewarig doen over de sukkels die nog thuis zitten. Maar hoe weet je dat iemand al behandeld is?

Danira, vaak met rare ideeën, stelde voor een groene kaart te geven aan de mensen met vaccin. Angèle was eerder voorstander van een roos lintje in het haar, terwijl Frank resoluut opteerde voor een tatoeage van de Voorzitter op de voorarm. Onze Voorzitter vond dan weer dat iedereen in zijn kot diende te blijven tot iedereen gevaccineerd was.

Allen gelijk voor de wet was zijn principe. “All pigs are equal” zegt hij dan fijntjes om zijn belezenheid te illustreren. Er zijn er weinigen die dit kunnen. Hij denkt er dan wel bij “But some are more equal…” maar dat hoort de goegemeente niet!

Een kaart, een lint en een tatoeage kosten geld dus het werd: allen pas buiten als iedereen was geprikt. Soms werkt onze Republiek echt democratisch en efficiënt. Efficiënter dan Denemarken waar ze amper 3 % van de bevolking hebben ingespoten, zoveel is zeker.

Belleman