Te noteren in de agenda

Voor wie vakantieplannen maakt voor Pajottegem, Calpe of het resort Morette, houdt best rekening met de verkiezingen volgend jaar.

In ons land hebben we heel wat bestuurders (M/V/X) te verkiezen, het is dan ook vanzelfsprekend dat we zo goed (koop) bestuurd worden?

We beginnen zondag 9 juni met de verkiezing van het Vlaams Parlement, het Federaal Parlement en wat vertegenwoordigers voor het Europees Parlement. Een ganse boterham hoor ik jullie denken. Weet dat er een opkomstplicht is voor deze verkiezingen. Wie niet komt opdagen riskeert een berisping of een boete van de correctionele rechtbank. Als je zelf niet in staat bent je te verplaatsen of om dwingende redenen ergens anders zit, kan je ook een volmacht geven.

Zondag 13 oktober zijn er de lokale verkiezingen waar we een nieuwe gemeenteraad samenstellen die dan onder mekaar moet uitvechten wie de regerende coalitie wordt voor de volgende zes jaar. Diezelfde dag stellen we ook de nieuwe provincieraad samen. Deze beide verkiezingen (lokaal en provinciaal) zijn niet verplicht. Kiesplicht wordt dus stemrecht een ideetje nog van de burgemeester van Mechelen. Deze nieuwe vrijheid kan wel zorgen voor een andere uitslag, wie zal het zeggen? De kiezer!

Voilà jullie zijn tijdig verwittigd! Kom me achteraf niet vertellen “wir haben es nicht gewusst”!

Belleman vanuit ORO (Onafhankelijke Republiek Overnelle) waar de verkiezingen zijn vervangen door unaniem handgeklap voor de Doorluchtige Voorzitter.