Tentakels

“Dag meneer Deboosere, het is hier de Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle, ORO. Ik heb een vraagje voor u.  Is het niet mogelijk om de komende weken wat minder regen te vragen tijdens het weerbericht? Je weet dat in de regen op een terras zitten niet echt aangenaam is. Ik vind dat onze dorstige ondergrond nog wat kan wachten en dat die dutsjes van de horeca nu al lang genoeg op hun honger en dorst blijven zitten. Doe de groeten aan Sabine, ze mag stilaan overschakelen naar haar zomerkledij, anders moeten ze wat vuurpotten zetten in de studio…”

“Dag mevrouw Demir of mag ik Zuhalleke zeggen? Het is hier de Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle, ORO. Ik heb een vraagje voor u. Als u die wetgeving schrijft over de ontharding van de bodem kan u dan geen uitzondering maken voor de terrassen van de horeca? Een voortuintje OK maar plaveien laten opbreken waarop mensen hun boterham verdienen is niet aan te raden. Een kleine pennentrek voor u, een resem vaten verschil voor hen?”

“Dag meneer Vandenbroucke, het is hier de Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle, ORO. Ik heb een vraagje voor u. Gaat het wat vooruit met die Vooruit? Niet die van Gent natuurlijk, die heet binnenkort Paljas of zoiets. In Nederland sturen ze een testgroep naar Griekenland om te zien wat het risico van reizen uiteindelijk is. Ik laat u bij deze weten dat ik me gerust wil opofferen om dit voor ons landje te doen. Ik zal u dan een mooie T-shirt meebrengen van de Olympische Spelen van 2004, ze hebben er nog wat liggen in de Plaka…”

Voilà, ze kunnen niet zeggen dat ze niet op de hoogte waren, onze Voorzitter zijn lobbywerk heeft in het verleden al vaak vruchten afgeworpen, men beseft dit niet altijd.

“Angèle, jij staat toch nog recht! Breng jij hier voor Recep Tayyip eens een appeltheetje met twee klontjes, voor mij een Orval, liefst eentje van een jaar oud. En Recep, ben jij al geprikt want jij bent net als ik van 1954…?”

 

Belleman