Tentoonstelling foto’s biodiversiteit in Ternat, vlindertentoonstelling & presentatie

Met deze vriestemperaturen is het iets moeilijker om vlinders te spotten tenzij bij verliefde jeugd (en ouderen...) in de buik. Wie echter niet kan wachten op de beestjes komt nu al aan zijn trekken op deze tentoonstelling van Natuurpunt. Ik zou zeggen, ga maar eens kijken het kan de lente overtuigen om wat vroeger naar ons landje te komen.
Belleman

 

Dinsdag 27 februari 2018 tot donderdag 8 maart 2018
Tentoonstelling foto’s biodiversiteit in Ternat, vlindertentoonstelling & presentatie

Biodiversiteit wordt vaak gebruikt als een indicator voor de gezondheid van een omgeving. Maar hoe biodivers is onze gemeente? En meer nog: hoe brengen we biodiversiteit onder de aandacht?

Natuurpunt Ternat heeft gedurende jaren een behoorlijk grote fotoverzameling aangelegd van de beestjes en planten die in Ternat gevonden werden. Een greep uit dit beeldarchief wordt tentoongesteld in het Woonzorgcentrum St Carolus.

Eén thema wordt extra belicht: de wondere wereld van de vlinders. Een greep uit de vlinderverzameling van Serge Van Cleynenbreugel geeft een idee over de diversiteit van onze dag- en nachtvlinders. Maar er is meer… Hoe oud wordt een vlinder? Groeien vlinders? Wat is de grootste vlinder? Tijdens een twee uur durende presentatie ‘Vlinders… zijn er nog vragen?’ geeft Serge een antwoord op al deze vragen.
De tentoonstellingsruimte is te vinden in het gebouw met de gele ster. Je kan de ruimte bezoeken via de schoolstraat (gele pijl):

Gelieve voor een bezoek rekening te houden met onderstaande planning:
Datum Tijd Activiteit Publiek
27/2 9u-15u30 Gegidste tentoonstelling leerlingen De Droomgaard
28/2 14u-16u Vrij bezoek Iedereen
28/2 18u30-21u Presentatie ‘Vlinders… zijn er nog vragen?” Iedereen
1/3 14u-16u Vrij bezoek Iedereen
2/3 14u-16u Vrij bezoek Iedereen
5/3 14u-16u Vrij bezoek Iedereen
6/3 9u-15u30 Gegidste tentoonstelling leerlingen De Droomgaard
7/3 14u-16u Vrij bezoek Iedereen
8/3 14u-16u Vrij bezoek Iedereen

Er is parkeergelegenheid op wandelafstand: aan de Katarinakring, op het kerkplein of op de parking achter het CC De Ploter.
Wanneer: dinsdag, 27 februari 2018 tot donderdag 8 maart 2018
Waar: Woonzorgcentrum St Carolus
Info: Serge Van Cleynenbreugel – 02 582 72 21
serge.vancleynenbreugel@scarlet.be