Ternat: 20 vrijwilligers op zoek naar trage wegen

 Het gemeentebestuur van Ternat ging in zee met Trage wegen vzw voor de opmaak van een Trage wegenplan.

In een eerste fase wordt een inventaris opgemaakt. Het grondgebied werd ingedeeld in 38 werkhokken. Op een eerste bijeenkomst van de nieuwe werkgroep meldden zich een 20-tal vrijwilligers. Zij trekken op dit moment het veld in om de trage wegen op te zoeken en te beschrijven. Alle gegevens worden ingevoerd in een app.

 Ook Geza Toth en zijn vrouw Christine Provoost uit de Molenstraat stelden zich kandidaat. "Ik ben vooral actief in de bergsportwereld, maar sinds mijn pensioen 2 jaar geleden als werkleider bij de gemeente, heb ik ook meer tijd voor wandelingen met mijn vrouw. We waren er dan ook als de kippen bij om mee te werken." Geza en zijn vrouw hebben ondertussen 5 werkhokken afgewerkt in het centrum van Ternat.

 Er wordt vooropgesteld om half september klaar te zijn met het veldwerk en begin oktober worden de resultaten samen bekeken.

Schepen Gunter Desmet: "Het doet deugd dat zoveel vrijwilligers mee de handen uit de mouwen steken! Na de inventaris volgt het denkwerk: het bepalen van een visie, de opmaak van een trage wegenkaart en finaal ook een onderhoudsplan, zodat het geleverde werk niet teloor gaat. Er is in het meerjarenplan een mooi budget voorzien voor de verwezenlijking."