Ternat doet het slecht

Verscherpte coronamaatregelen voor kinderen

GBS De Kiem Wambeek en GBS De Kiem Lombeek gaan dicht tot en met woensdag 10 maart.De leerlingen krijgen online les. Ook alle activiteiten voor kinderen jonger dan 13 jaar worden tot en met 10 maart opgeschort.

In Ternat is het aantal coronabesmettingen bij kinderen de laatste dagen fors gestegen. Daarom beslisten het lokaal bestuur Ternat samen met de schooldirecties om de gemeentelijke basisscholen te sluiten. Zowel de kleuterschool als lagere school gaat dicht. Kinderen krijgen online les. Op donderdag 11 maart gaan de scholen weer open.

Is er opvang voor mijn kind?

Je zal zelf opvang voor je kinderen moeten regelen door thuis te werken of verlof te nemen. Het is niet de bedoeling dat je je kinderen naar de grootouders brengt. We willen namelijk vermijden dat er nog meer mensen besmet raken.

Oefenen jij en je partner allebei een essentieel beroep uit waardoor je de kinderen niet kan opvangen? Dan kan je kind nog terecht op de school. Stuur dan een bericht naar de directie via Smartschool. Let wel op: je dient een geldig attest te kunnen voorleggen.

Waarom moeten de scholen dicht?

We stelden vast dat veel kinderen uit de gemeentelijke basisscholen een coronabesmetting opliepen. Dat gebeurde niet in de scholen zelf, maar tijdens buitenschoolse activiteiten. Op school kunnen kinderen elkaar echter wel besmetten. Verder zitten er ook al een aantal leerkrachten in quarantaine, wat de werking van de school natuurlijk bemoeilijkt. De afkoelingsperiode van 10 dagen zal het aantal besmettingen weer naar beneden halen.

Activiteiten voor kinderen opgeschort

Alle buitenschoolse activiteiten (jeugdbeweging, sport, cultuur…) voor kinderen jonger dan 13 jaar worden opgeschort. We willen vermijden dat kinderen elkaar massaal ontmoeten en elkaar dan ook besmetten. Uiteraard mogen kinderen wel buitenspelen. Je kind kan dus zeker nog gaan skaten, individueel buiten sporten… Het samenscholingsverbod (max. 4 personen samen) wordt ook naar de kinderen uitgebreid.

Hou je aan de maatregelen, hou vol!

We beseffen dat dit voor veel ouders, maar ook voor de kinderen, een lastige beslissing is. We moeten deze beslissing echter nemen voor de veiligheid van iedereen. We roepen alle inwoners, niet alleen de kinderen, op om vol te houden. Hoe beter we de maatregelen opvolgen, hoe sneller we weer naar een normale periode kunnen.

Perstekst van ternat.be