Ternat heeft nieuwe loods

1 loods (de; m,v; meervoud: loodsen) gids die schepen in en uit een haven brengt

2 loods (de; v(m); meervoud: loodsen) gebouw dat als berg- of werkplaats dient

Volgens Vandale.be heeft loods een dubbele betekenis. We gaan het vandaag op de tweede houden.

Ternat heef op de vroegere “federatie” naast het containerpark, een mooie, nieuwe loods opgericht. Het gebouw werd gisteren door burgemeester Luc Wachtelaer in aanwezigheid van het personeel plechtig geopend. Dit gebouw was nodig want niet alle werkmateriaal vond nog onderdak. Voor het personeel waren de voorzieningen behoorlijk maar toch niet meer van deze tijd. Aan dit alles wordt een mooie mouw gepast door het openen van deze moderne werkplaats.

De loods staat op de plaats van de oude steenbakkerij die ook nog een tijd dienstdeed als schietstand voor rijkswacht en politie. Hij centraliseert de werkplaatsen en het depot voor het wegenonderhoud.

Naast een zeer ruime loods waar het materiaal kan gezet worden zoals het hoort, zijn er ook de nodige voorzieningen voor het personeel. Kleedruimtes, douches en refter zijn er gescheiden van de werkposten zoals de wetgeving vraagt. Er is een ruime refter die tegelijkertijd kan dienstdoen als ruimte voor bijscholingen en informatievergaderingen voor het personeel. Werkleiders en bedienden kunnen voortaan beschikken over eigentijdse kantoren binnen ditzelfde gebouw.

Een schrijnwerkerij en atelier voor het onderhoud van machines en voertuigen vervolledigen het werkgedeelte binnen de loods.

Het betekent voor Ternat na het nieuwe gemeentehuis en bibliotheek, een zoveelste investering in noodzakelijke eigentijdse infrastructuur. Nu is het nog wachten op het zwembad en de nieuwe sportinfrastructuur aan de Van Cauwelaertstraat.

 

Belleman