Ternat heeft oscar-genomineerde

De Europese Commissie en de Mies van der Rohe Foundation hebben de veertig projecten bekendgemaakt die de shortlist uitmaken voor de MiesAward19. Zeven Belgische projecten, vier in eigen land en drie in het buitenland, maken kans op de prestigieuze prijs. Het Ternatse woonzorgcentrum Kapelleveld is één van hen. De 40 projecten in de shortlist zijn geselecteerd uit een totaal van 383 nominaties uit 38 landen. Op deze lijst stonden maar liefst 21 projecten uit België. Spanje spande de kroon met 27 nominaties.

Het Woonzorgcentrum Kapelleveld in Ternat van de Vlaamse architecten de vylder vinck taillieu, werd gebouwd door de Ternatse ontwikkelaar Woenst. Het bevestigt hiermee zijn internationale architecturale weerklank en waardeert de durf van deze initiatiefnemers. Dezelfde architecten hebben ook nog PC Caritas in Melle als tweede project in de Europese selectie.

De EUMiesAward (European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award) wordt om de twee jaar uitgereikt en wordt beschouwd als de oscar van de architectuur. De jury herleidt de lijst van 40 genomineerden in februari naar 5 finalisten.  De winnaar ontvangt de Oscar in mei in Barcelona. Een groot deel van de genomineerde projecten wordt beschreven in het Architectuurboek Vlaanderen N°13.