Ternat naait voort

Inwoners van Ternat lieten zich de voorbije weken van hun beste kant zien. Tientallen vrijwilligsters werkten zich in het zweet en naaiden samen drieduizend mondmaskers. Die gingen vooral naar de zorg-, de welzijns- en voedingssector.

De voorbije dagen merkten de vrijwilligers echter een spectaculaire toename van de vraag van particulieren naar katoenen maskers. Wellicht zal die vraag de volgende weken alleen maar toenemen. Het dwong onze groep tot onderling overleg en duidelijke keuzes.

Doe het zelf!

We blijven de focus leggen op de zorg en elke organisatie die nu of bij heropstart een duidelijke nood heeft (zoals scholen). We blijven de vragen naar mondmaskers oplijsten en behandelen ze volgens prioriteit zoals we dat ook in de voorbije periode deden.

Op de vraag van particulieren kunnen we als groep niet ingaan. We hebben simpelweg niet de tijd, de middelen en de mankracht om heel Ternat van mondmaskers te voorzien.

We willen iedereen wel meegeven hoe je zelf zo’n masker maakt. Voor sommige types hoef je zelfs niet te kunnen naaien. Een model zonder naaien komt deze week nog op de site Ternat Helpt: https://www.impactdays.co/ternathelpt/. Patronen om een mondmasker te naaien vind je er nu al: in het blokje ‘maak mondmaskers’.

Geef eens een mondmasker

Om ons werk verder te zetten zoeken we naar financiering voor het basismateriaal. We zijn immers stilaan door onze eigen voorraden en de eerste schenkingen heen. Een vrije gift is welkom. Daarvoor gebruiken we tijdelijk het rekeningnummer van Midwinter (de vereniging doet trouwens ook een flinke duit in het zakje). Giften zijn welkom op de rekening van vzw MidWinter Lombeek BE69 0688 9668 2878. Gebruik de mededeling: MONDMASKER + je naam en voornaam. Giften vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar. Stuur daarvoor een mailtje naar mondmasker@midwinter.be met de mededeling ‘Mondmasker Gift’, Midwinter bezorgt je een attest.

Tot slot maken we een lijst van naaisters die tegen betaling of onkostenvergoeding mondmaskers maken. Wil je maskers toch liever aankopen dan kan je die lijst opvragen bij de gemeente via 0470 88 88 07 of via helpmee@ternat.be. Enkele naaisters werken volgens het principe: koop er een en geef er een cadeau. Zo help je meteen ook iemand in nood.

Wil jij ook mee naaien? Katoen of elastiek teveel?: stuur een mailtje naar helpmee@ternat.be. Wij regelen de ophaling. Bedankt voor alle schenkingen en jullie enthousiaste en belangeloze inzet!