Ternatse hoofdwegen worden voorrangswegen

Vanaf deze zomer worden van de 26 hoofdwegen in Ternat voorrangsstraten gemaakt. Dit werd beslist door de gemeenteraad. Het lokaal bestuur Ternat wil op deze manier het verkeer vlotter en veiliger laten verlopen.

12 straten in Ternat:

Brusselstraat – Keizerstraat – Bodegemstraat – Statiestraat – Van Cauwelaertstraat – Wijmenierlaan – Nattestraat – Sterrelaan – Terlindenstraat (deel tussen Assesteenweg en Sterrelaan) – Essenestraat – Morettestraat – Industrielaan

9 straten in Sint-Katherina-Lombeek:

Kerkstraat – Processiestraat – Rodestraat (deel tussen Lindenstraat en rond punt) – Esdoornstraat – Heidestraat – Bosstraat – Meersstraat – Nieuwbaan – Sluisvijverstraat

5 straten in Wambeek:

Doelstraat – Weverstraat – Langestraat – Stenebrugstraat - Fossebaan

Parkeerregels worden gewijzigd

Door de andere voorrangsregels zal op sommige plaatsen de parkeerregeling van wisselend of vrij parkeren worden aangepast naar vaste parkeervakken en tussenin een wit onderbroken lijn, waar niet mag worden geparkeerd, ook niet voor een eigen oprit of garagepoort. Dit is onder meer het geval op de Bosstraat tussen huisnummer 125 en 135. Dit om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen, rijden op het voetpad tegen te gaan en een vlotte doorstroming te bekomen.

Aan de parking van het station van Ternat zal een z-markering worden voorzien om de bussen van de Lijn altijd een vrije doorgang aan te bieden wanneer zij de parking aan het station verlaten. Zij zouden hier anders niet kunnen vertrekken wanneer er een file ontstaat door een gesloten spoorwegovergang.

Tegelijk wordt op deze hoofdwegen het beurtelings parkeren afgeschaft, waarbij in het midden van de maand van kant gewisseld moet worden. Tot slot worden de zones op de Fossebaan en Stenebrugstraat in de buurt van de Assesteenweg parkeervrij gemaakt. Dit alles om zowel een vlotter als veiliger verkeer te bekomen.