Ternatse keuken

Eten! Voor velen een troost in deze rare periode. Warenhuizen en speciaalzaken zagen hun omzet fors stijgen. Restaurants en traiteurs gingen dicht maar waren creatief aan de slag met afhaalmaaltijden.

Soms lekkerder en doordachter dan je normaal mocht verwachten. 

De liefde van de man gaat door de maag? Zeg maar de liefde van de Vlaming “toe koer” gaat door de maag en de Ternattenaar is niet anders.

Daarom volgend idee enkel haalbaar als de lezers dit schrijfsel voldoende delen en actief meewerken. Het kan wat uitdaging en afleiding brengen tijdens deze winderige, natte dagen. Het kan ons allen op nieuwe culinaire gedachten brengen, onze weegschaal een nieuwe verrassing bezorgen…

We gaan op zoek naar het populairste gerecht van het voorbije jaar, de tijd dat we gegijzeld werden door de vieze russen. Het kan gaan om klassiekers uit de Vlaamse keuken, gemaakt met regionale producten. Lekkere, exotische gerechten kunnen natuurlijk ook. De voorgestelde happen kunnen groot of klein zijn, koud of warm. Heb je er een passend drankje bij, vermeld dit dan ook a.u.b.!

Denk er wel aan dat het gerecht dat je deelt ook zo beschreven wordt dat eenieder het kan (na)maken. De gerechten die we ontvangen komen op een hopelijk lange lijst en daaruit kiezen we dan allen samen het populairste coronagerecht van het voorbije jaar.

Zie je het zitten? Zet de pan maar op het vuur! Ook ‘professionelen” zijn uitgenodigd.

Belleman

https://www.youtube.com/watch?v=sY_Yf4zz-yo     een voorsmaakje als je dit in je browser plakt...