Ternatse zomer vol activiteiten

Met BuzzieBuzzt wil Ternat de zomer een boost geven. Buzzie de Buizerd, de mascotte van het relanceproject, leidt de Ternattenaren door een zomer vol leuke, corona-veilige activiteiten. Van een wandeltheater tot een drive-in cinema, podcasts op zitbankjes tot een tekentafel waar je tijdens je aperitief geportretteerd wordt: de zomer van Ternat wordt gevuld met originele belevenissen voor jong en oud.

Een opvallend origineel project is ‘Vive le Tableau’: 4 zondagen wordt in de buurt van een Ternats café een speciale tafel neergepoot die een tekenaar ‘herbergt’. Deze portretteert de mensen tijdens hun aperitiefmoment en geeft de tekening mee.

De eerste grote activiteit is een Drive-In Movie op de Markt van Ternat. Donderdag 23 juli kan iedereen op de Markt terecht om vanuit de auto te genieten van een film. Om 19 uur speelt “Grease”, om 22 uur speelt de thriller “Seven”. Lokale handelaars zorgen voor de catering tijdens de film. Donderdag 27 augustus volgt er een tweede editie van de Drive-In Movie met “Torpedo” en “The Game”.

Voor gezinnen en kinderen zijn er dan weer verschillende Picknick Movies, waarbij de aanwezigen op een gezellige locatie op hun matje kunnen plaatsnemen en zo in hun bubbel naar een familiefilm kunnen kijken.

Wie van theater houdt, kan op 14, 15 en 16 augustus terecht op de weide achter het gemeentehuis voor Circus Ronaldo. Het circusgezelschap bokste een corona-veilig wandeltheater in elkaar, waarbij de bezoekers in bubbels van maximum 10 personen door de voorstelling stappen. Tickets kosten 130 euro per bubbel. Tickets voor de films en Circus Ronaldo koop je op www.ccdeploter.be.

Kinderen kunnen zich uitleven tijdens de MAKIS-kampen. Maandag en donderdag rijdt de BuzzieBus rond, een busje vol leuk spelmateriaal. Het busje rijdt langs speelpleintjes en speelstraten om samen met de kinderen uit de buurt te spelen. Via de Facebookpagina BuzzieBuzzt ontdek je waar het busje die dag heen trekt. Bij slecht weer wordt het speelmoment verschoven.

“Het Bankje” is een uniek podcast-project van Opendoek. Op 18 bankjes binnen Groot-Ternat werden QR-codes aangebracht. Wie de QR-code scant, krijgt een uniek hoorspel te horen, gemaakt door amateurkunstenaars. Er zijn 18 verschillende verhalen te ontdekken, waar 2 Ternattenaren aan meewerkten. Op ternat.be/hetbankje ontdek je waar de zitbankjes staan.

Mascotte van deze zomer is Buzzie de Buizerd. Een Buzzie Magazine beschrijft de activiteiten. De buizerd die recent nog mensen aanviel, biedt zo zijn excuses aan.

De coronapremie voor vrijetijdsprojecten die de gemeente Ternat van de Vlaamse Overheid kreeg, betaalt het project. In totaal gaat het om zo’n 270.000 euro. Speciaal om de activiteiten vorm te geven, te organiseren en te begeleiden, werden enkele jobstudenten aangeworven. Vlaanderen is rijk, zoveel is zeker?

Wie alle activiteiten van BuzzieBuzzt wil ontdekken, kan terecht op ternat.be, op de Facebookpagina BuzzieBuzzt of op de Instagrampagina buzziebuzzt.

Belleman