Ternattenaren stappen Dodentocht voor Muco-project

Mensen van het burgerinitiatief High Five stappen de Dodentocht. Daarmee gaan ze de strijd aan met hun eigen limieten. De vrienden laten hun tocht sponsoren voor muco-patiënten zoals de jonge Arne uit Ternat.

 

Elk jaar in augustus wordt er in de omgeving van Bornem een “kleine gezondheidswandeling” georganiseerd: de Dodentocht. Het doel van die Dodentocht is om binnen de 24 uur een 100 kilometer lang parcours af te leggen door Klein-Brabant. Het evenement is geen wedstrijd. Voor de meeste deelnemers is het uitlopen of -stappen van het traject een doel op zich.

Ook dit jaar stappen 13.000 moedige mensen mee, op zoek naar hun fysieke grenzen. Onder de deelnemers een dapper groepje uit onze eigen gemeente.

 

Samen wordt het beter

Een klein groepje High-Fivers, vrienden en sympathisanten stappen deze tocht te stappen om zo geld in te zamelen voor Arne De Smedt, het zoontje van An en Mario dat aan mucoviscidose (muco) lijdt. Muco is de meest voorkomende erfelijke ziekte in ons land. De ziekte zorgt ervoor dat slijm onvoldoende vloeibaar is, met problemen bij de ademhaling en spijsvertering tot gevolg.

Om deze aandoening beter onder de aandacht te brengen én om fondsen in te zamelen om de ziekte te behandelen, besliste een groep vrienden om hun actie via het muco actie-platform te lanceren. Op dat platform kan iedereen terecht die een gift wil doen en de actie van de Ternattenaren wil steunen. We hebben al enorm veel positieve reacties, steun en giften mogen ontvangen,” vertelt An Bayens, “maar we beseffen ook  dat elke euro kan helpen.”

 

Wie al deelneemt aan de dodentocht kan zich via het platform aanmelden als deelnemer. Zo kunnen ook zij de dodentocht stappen voor Arne en alle andere muco-patiënten. “Wij smeren alvast onze kuiten en zullen meer dan eens door de muur gaan om deze uitdaging tot een goed einde te brengen,” beloven Yaëlle D’hoe en Hannes Verdoodt. 

 

Volg en steun ons via de link : 

https://act.muco.be/project/15450

 

Belleman