Terrassen mogen uitbreiden

Tijdens de laatste gemeenteraad van Ternat kwam de opening van de terrassen ter sprake. Net als vorig jaar hoeven de uitbaters aan de gemeente geen vergoeding te betalen voor hun terras en zullen ze waar mogelijk mogen uitbreiden aldus burgemeester Vanderhasselt.

Zomerbars die vorig jaar al werden georganiseerd krijgen ook deze zomer de toelating. Om de lokale horeca te beschermen worden er geen bijkomende bars toegestaan. De zomerbars mogen open op vrijdag en zaterdag tot 23 u (van zodra het voorlopig sluitingsuur van 22 u vervalt) en op zondag tot 21 u. Dit kan gedurende twee maanden naar keuze. Deze pop-ups dienen zich verder te houden aan dezelfde regels als de horeca.

Steve Convents (Open-VLD) vroeg de gemeente per terrassenplein een ambassadeur aan te duiden die dient te waken over de eerlijke verdeling van de open ruimte en als contactpersoon met het bestuur kan fungeren. Hij vroeg ook om een aantal straten en pleinen auto- en fietsvrij te maken en desgevallend extra fietsparkings te voorzien aan de rand van de nieuwe tijdelijke terraszones.

Het belooft een drukke zomer te worden, alhoewel er in Ternat niet zo gek veel plaats is voor grote terrassen.

Belleman