Tijl in dorp vol dwazen

Na een geslaagd feestjaar rust ToneelTijlTernat niet op de lauweren. Nog eens minstens 50 jaar doorgaan, daar gaan ze voor! Hun tweede toneelbedrijf start meteen goed met de komische fabel “Dwazen”.
 
“Dwazen” speelt zich af in Kulyenchikov, een dorp waar alle inwoners echt oliedom zijn. Ze kunnen er niets aan doen, er heerst een vloek die ze maar niet kunnen afschudden. Gelukkig zijn er twee opties om van hun dwaasheid af te geraken: ofwel trouwt de mooie Sofia met de graaf ofwel leert ze iets bij. Aangezien Sofia een huwelijk niet ziet zitten, wordt leerkracht Leon ingeschakeld. Als hij haar binnen de 24 uur iets bijleert, is het hele dorp van zijn domheid verlost. Maar als dat niet het geval is, zal de vloek ook Leon inpalmen. Uiteraard wordt Leon onmiddellijk verliefd op Sofia. Zal het hem lukken om haar binnen één dag iets bij te leren?
 
Regisseur is Ann Jéhansart, die twee jaar geleden ook al regisseerde bij Tijl.  Neil Simon, king of comedy, is de auteur van “Dwazen” en dus garantie voor vermaak. Ook als je de cast op het podium bekijkt: een fijne groep van doorgewinterde toneelspelers aangevuld met een paar nieuwe gezichten. Tom Bracke, Anke De Geyndt, Nancy Eylenbosch, Ludo Platteau, Wouter Roesems, Alma Platteau, Leen Martein, Tina De Bisschop, Senne De Vos en Bart De Pever zorgen voor vrolijke avonden in De Ploter.
 
Speeldata: vrijdag 30 november, zaterdag 1 december, vrijdag 7 december en zaterdag 8 december, telkens om 20 u. Tickets zijn aan 10 euro verkrijgbaar in De Ploter of via de site van de Ploter
Meer informatie over ToneelTijlTernat op hun facebookpagina of bij Kaat Raspé, 0478/77.73.49.