Tijl met “Eén vloog over het koekoeksnest”.

Wie kent er nu niet de bekende filmklassieker One Flew over the Cuckoo’s Nest met Jack Nicholson in de hoofdrol? Een straf verhaal uit de psychiatrie met rollen om je tanden in te zetten. En dat is net wat ze bij ToneelTijlTernat van plan zijn: hun tanden erin zetten. Ze brengen dit prachtige stuk naar het podium van De Ploter in een regie van Stijn De Wolf. Meer dan drie jaar nadat covid binnenviel in het midden van de repetitiereeks van deze productie.

Eindelijk kunnen de Tijlers hun Koekoeksnest op het publiek loslaten. Ze vertellen het verhaal van de psychiatrische instelling waar de tirannieke hoofdverpleegster Ratched de plak zwaait. Wanneer de rebelse McMurphy wordt binnengebracht, staat de instelling al snel serieus op stelten. Hij gaat in eerste instantie vooral op zoek naar manieren om plezier te maken en de andere patiënten mee te sleuren in zijn rebellie. Maar hij dreigt tegelijk het hele systeem van Ratched onderuit te halen en dat wil zij natuurlijk niet laten gebeuren. Het tijdloze verhaal van machtsverhoudingen ontvouwt zich voor de ogen van het publiek.

Net als vorige keer bij Kassa Kassa is er ook bij deze voorstelling een ‘menu van de artiest’, bereid door Inge en Herman van de Ploterbar. Reserveer je plaatsje voor dit menu en kom na de voorstelling zeker napraten in de in de polyvalente zaal.

Praktisch: donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 mei start men telkens om 20 uur in CC De Ploter. Tickets kosten 12 euro en zijn verkrijgbaar aan de balie van CC De Ploter of op www.ccdeploter.be.

Spelers: Heidi D'herde, Geert De Vleminck, Florian Stegen, Ivo Platteau, Ewald Coppens, Jean Vandersmissen, Jan Rosiers, Bartel De Gieter, Eddy D'herde, Geo Raspé, Luk Platteau, Nestor Vandermotten, Geert Lemaire, Wendy Coppens, Nina Van Genechten, Mauro De Bisschop, Joris Moonens, Steffie Anckaert, Nel De Clercq, Wouter Roesems

Voor meer informatie over ToneelTijlTernat, ga naar www.facebook.com/toneeltijl.ternat/. Contactpersoon ToneelTijlTernat: Els Van Vaerenbergh, 0485 05 65 49