Tiny en haar vrienden

Hallo, ik ben 58 en kom net rond met een prépensioen als arbeider. Ik kan niet met vakantie dit jaar, misschien volgend jaar?

En ik ben Greta een alleenstaande moeder met twee schoolgaande kinderen die voltijds werkt en die 1/3 derde van haar inkomen besteedt aan huur.

En ik ben Dieuleveut en inmiddels reeds zes jaar in dit land. Ik probeer hier een nieuw leven op te bouwen na de gruwel van Afrika. Mijn huidskleur is geen voordeel bij het zoeken naar werk.

En ik ben Alain uit de grootstad. Ik woon al 4 jaar in een kartonnen doos zonder brievenbus. Zo kan de postbode geen beslagbrieven brengen

En ik ben Jean en heb mijn ganse leven gewerkt. Ik ontvang een pensioen dat  onvoldoende is om rond te komen. Gelukkig heb ik nog mijn eigen huisje maar hoe lang nog?

En ik ben Marie en woon in het rust- en verzorgingstehuis. Mijn pensioen volstaat helemaal niet om alles te betalen. Het OCMW past gelukkig wat bij want mijn zoon kan dit financieel niet aan.

En wij zijn Stefan en Annemie en we werken beiden. Met onze drie kinderen en de afbetaling(en) houden we geen geld over op het einde van de maand, een goedkope vakantie kan soms.

En ik ben een politicus met nationale bekendheid en verdien véél geld maar moet er héél hard voor werken. Meer dan 30 mandaten en tenslotte heeft een dag maar 24 uur.

En dan zijn er nog die media met hun vervelende vragen. Mijn kiezers die stellen daar geen vragen over… voorlopig?

Belleman