tweede recept: kermisvlaai

Recept Kermisvlaai

Ingrediënten:

1 liter volle melk

150 gr bruine suiker

100 gr peperkoek

100 gr makarons

100 gr speculaas

een geut kandijstroop

een nootje boter

3 gr kaneel

snuifje zout

2 eieren

Neem een grote kookpot en giet er de melk in. Verbrokkel nu de koeken en de peperkoek, voeg wat zout toe en laat dit mengsel 20 minuutjes trekken.

Voeg er de kaneel de stroop en de opgeklopte eieren aan toe en roer gedurende een paar minuutjes. Breng het nu al roerend zacht aan de kook want het kan makkelijk aanbranden.

Het moet een homogeen mengsel worden zonder brokjes.

Neem nu je beboterde vuurvaste kom en giet het mengsel in de kom. Zet het gedurende 45 à 50 minuten (voel tussendoor met een priem) in de voorverwarmde oven van 170°C.

Haal de kom uit de oven en serveer deze lekkere vlaai met vers geboterd krentenbrood of wat suikerbrood en een kopje lekkere koffie.

(met dank aan John: “Stat Berrevoesj”)

Belleman