UPDATE 21/02/'20 werken Assesteenweg

Vanaf woensdag 26 februari start de aannemer met fase 2 van de werken op de Assesteenweg. De werfzone verschuift naar het rijvak richting Asse en loopt ongeveer van net voorbij speelhal Josan tot aan de Essenestraat. De werfzone in fase 2 is daarmee iets langer dan bij de start van het project voorzien was, maar daardoor kan de uitvoeringstermijn van de werken wel worden ingekort. Tijdens de volledige duur van fase 2 wordt de Nattestraat afgesloten voor verkeer.

Doorgaand verkeer op de Assesteenweg wordt in beide richtingen op het al afgewerkte deel (de rijstrook richting Ternat) geplaatst om zo langs de werfzone te kunnen rijden. Omdat er een rioleringsleiding naast de oprit richting Brussel wordt aangelegd, zal ook het verkeer op de afrit komende van Gent en op de oprit richting Brussel over twee versmalde rijstroken worden gestuurd. Met uitzondering van de paasvakantie, blijven de op- en afrit wel steeds open.

Volgens de huidige planning duren de werken aan fase 2 tot eind april - begin mei. Nu de nieuwe fase op de rijrichting Asse van start gaat, kunnen zachte weggebruikers gebruik maken van het afgewerkte fiets- en voetpad in de rijrichting van Ternat, al moeten fietsers omwille van de beperkte breedte van het fietspad (dat in principe voorzien is voor fietsers in één richting) wel verplicht afstappen en met de fiets aan de hand hun tocht verderzetten.