Vaderdag

Dag vader, alhoewel die er al bijna 37 jaar niet meer is…Het blijft wennen.

Er is wel nog een schoonvader op respectabele leeftijd en immer actief, gelukkig!

Zondag is het opnieuw zo ver: het feest van de vaders. Net als de moeders hebben de papa’s ook hun dag. Bloemen worden er die zondag niet extra verhandeld, wel flesjes wijn al dan niet vergezeld van een lekker gebak. Een flacon parfum dat je normaal laat staan of een goede inktschrijfstok?

Het is een discutabel feest. Een moeder is een mama want zij “koopt” de kleine, het bewijs is er onomstotelijk. Het smalle wringen met licht op het einde van de tunnel. De papa die er meestal voor een half pond vijgen bijstaat en weet dat het zijn kind is. Meestal toch…

Ons va kon ons moe plagen door terloops op Vaderdag te zeggen dat hij “voedstervader was net als Sint-Jozef”. Bij Maria was het een onbevlekte ontvangenis terwijl Jozef in zijn schrijnwerkerij stond. Ons moe was vrij zeker dat ons va geen schrijnwerker was en dat een echt vaderfeestje wel op zijn plaats was. Er werd taart gebakken, hij rookte een lekkere sigaar (dat deed hij niet veel) en er was een trappist in huis. Niet slecht voor een voedstervader.

Zondag wenkt de parasol die beschutting biedt voor wie ons dierbaar is.

Vaders, geniet van jullie dag en laat de commercie voor die keer maar draaien…

Belleman