Van Oewren Zeggen presenteert: Kris op televisie!

Ook gezien op tv deze week: Kris Peeters was ook op de hoogte van de crisis met de eitjes. Hoe kan dat nu? Ha ja, hij had de krant gelezen.

We zijn in België mensen, ga zitten. Een vicepremier en minister van consumentenzaken die een toestand die volksgezondheid ernstig kan bedreigen toch heeft vernomen… via de krant zoals jij en ik. En dat nog komen verkondigen in primetime. Hij zag er goed uit, dat wel, onze Vlaamse Clooney.

Het is een verdienste van deze man dat hij telkens op tv weet te komen als hij er beter weg blijft. Ik vraag me af of hij ooit luistert naar een communicatieadviseur, of beter nog heeft hij er wel een?

Hij heeft hier niets te zoeken. FAVV, het controleorganisme, kersvers minister van Landbouw Ducarme of misschien ons Maggie voor Volksgezondheid, ja die konden misschien hun woord komen brengen. Zij wisten het waarschijnlijk niet alleen van de krant maar zwegen, zowel voor de buurlanden als voor de binnenlandse consument. We zijn geen echte communicatiemensen zoals de Hollanders.

Neen Peeters! Hij heeft nog nooit geweten wanneer het zijn beurt was om te spreken, deze keer opnieuw er bots op. Hij is waarschijnlijk de dioxinecrisis al lang vergeten die een politieke slachting aanrichtte?

Maar ja, ik krijg stilaan de indruk dat zijn echte ambitie niet meer in een volgende regering zal liggen. Wouter Beke heb ik tot in Ternat horen zuchten: lap! Straks moet ik nog in een regering!

 Van Oewren Zeggen