Van Oewren Zeggen presenteert: Vacature: VDAB zoekt (ver)klikkers.

Jobs, een absolute prioriteit van al onze regeringen van dit landje. En ze zijn met zes, d'er moet er toch iemand verstand van hebben?

Je kan er dus maar beter werk van maken van dat werk.

Om die reden wil de VDAB het surfgedrag van werkzoekenden bijhouden om zo te controleren of ze wel genoeg online klikken op de werkaanbiedingen. Je klikgedag kan je verklikken.

Wie onvoldoende klikt, wordt uitgenodigd voor een gesprek. Niet dat je onmiddellijk een sanctie krijgt. Waarschijnlijk toont je dossierbegeleider je nog eens hoe zo een computer werkt en wat je exact moet doen om voldoende kliks te vergaren.

Voldoende klikken is immers een signaal (waar heb ik dat woord dit weekend nog gehoord?) dat je volop zoekt naar werk. Dan heb je geen probleem, je hebt enkel nog geen werk.

Wie dus in orde wil blijven, surft elke morgen, koffie in de hand en kamerjas nonchalant over de schouders, naar de site van de VDAB. Je klikt een flink aantal keren op de vele vacatures online en je dag zit erop. Mocht je zelf niet kunnen wegens een dringend werkje, kan een andere huisgenoot deze dagelijkse bezigheid op zich nemen.

Van Oewren Zeggen geeft je wel de raad om als vrouw even je hoofddoek opzij te leggen. Je weet immers nooit of de webcam meekijkt met je sollicitatie. Misschien moet het kruisbeeld op de achtergrond ook even afgedekt of mag dit blijven?

https://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=ckVYxBxdpY0

 (kopieer link en plak in browser)