Van Oewren Zeggen presenteert: “Wat een premier leiden/lijden kan!”

Sommige mensen zijn voor het ongeluk geboren. Zeg nu zelf: na de verwoestende passage van Trump, voorlopig nog de president van de USA bij de gratie van Merkel, een schot naast zijn oor.

Na een plat genepen hand, dat dreigt af te sterven bij gebrek aan doorbloeding, een linkeroor naar de vaantjes. Hopelijk zijn het erkende werkongevallen voor de verzekering en blijft zijn loon doorbetaald.

We hebben het over Charles Michel, de zoon van Louis. Hij heeft al veel meegemaakt maar de foltering van deze week was er ver over! De NV-A die toch al wel wat folterpraktijken toepaste op onze premier, kon er niet aan tippen. De verbeelding van Antwerpse Bart schoot deze maal te kort, het pistool bij de start van de 20 km van Brussel blijkbaar ook.

Het pistool werd vakkundig gehanteerd en gericht door prinses Astrid die net als vele Coburghs vertrouwd blijkt met wapens. Ten bewijze: zij zelf hield aan deze knal geen gehoorschade over. Charles daarentegen dient een kuur te volgen om zijn oor te laten herstellen van de koninklijke blast! Hij moet een paar maal per dag in een drukcabine gaan zitten die de zuurstofdoorstroming in zijn oor moet bevorderen en op deze manier het herstel mogelijk maken. Het is niet de eerste maal dat de zoon van Louis dient naar zuurstof te happen, maar meestal gebeurt dit na ongecontroleerde projectielen binnen zijn meerderheid. Nu zorgt een eenmalige, sportieve, koninklijke knal ervoor dat hij een paar keer per dag de vergaderingen dient te verlaten om plaats te nemen in een zuurstofcabine. Amai mijn oor!

De zuurstof heeft niet alleen impact op zijn binnenoor, zijn hersenen gaan er ook gesmeerder door draaien. Deze zuurstofrijke omgeving kan hem grote inzichten en prestaties opleveren. Presteren atleten ook niet veel beter na een hoogtestage?

We kijken uit naar zijn volgende voorstellen, of beter nog naar eindelijk een realisatie van de tot hiertoe gelanceerde ideetjes van zijn regering.

Leiden is duidelijk lijden de voorbije week. Benieuwd wat de volgende truc gaat zijn om hem buiten de vergaderingen te houden. Een allergische reactie op een slecht geserveerd Belgisch bier? Zijn modieuze das tussen de spaken gedraaid? Ziek geworden na een onverwachte kus van een zeeolifant?

De Peeters kan ervan mee spreken, heeft ook al een paar maal de ministeriële ongevallenverzekering goed kunnen gebruiken na allerhande sportieve “prestaties”. Het paard was toen niet de schuldige, of toch? Ethias alleen weet het. Een tip voor de volgende commercial?