Veel te ingewikkeld

Was de bedenking van onze doorluchtige Voorzitter toen hij de zoveelste brief als prop in zijn prullenmand mikte. Alle schrijfsels droegen dezelfde inhoud namelijk een aanvraag tot fusie met onze Onafhankelijke Republiek Overnelle!

Stel je voor dacht hij ORO samen met een naburige Vrijstaat, Heerlijkheid of zich op de borst kloppende Vlamenstaat. Enkel al de gedachte deed het maagzuur, waar hij sinds het overschakelen naar de natuurlijke suikers van de geuze geen last meer van had, opborrelen.

Onze Republiek staat op zijn zelfstandigheid, je zou de 48 (!) inwoners nogal eens horen te keer gaan. Daartegen is Boortmeerbeek klein bier! Hij zag de guillotine al de plaats innemen van zijn roemrijke marmeren beeld in het prieeltje voor zijn bordes. (Hij is de enige met een bordes…)

Het is zijn bedoeling om de bestuurszaken eenvoudig te houden: hij beslist, ook al dient hij vooraf pseudo-democratisch te luisteren naar zijn raad. Spreken mag, tegenspreken minder.

De Onafhankelijke heeft geen schulden en een internationaal gewaardeerde ORO-munt, heeft geen PFAS, is zelfvoorzienend in zijn energie (de koeien van Petrus), heeft de mooiste paarden van het omliggende ronddraven, eet zijn eigen gebakje en hoeft geen cafés laat staan drugs.

Het leven is er eenvoudig en goed, enkel nog de Fluvius loopgraven dicht krijgen zodat de kinderen opnieuw kunnen voetballen. Danira gaat ervoor uitrukken, blijkbaar krijgt een vrouw meer gedaan.

Dus naburige staten: bespaar jullie de moeite, de Republiek blijft zelfstandig!

Spaar jullie postzegel voor die bestuurlijke eenheden die niet meer weten van welk hout pijlen maken en wanhopig partners zoeken om de boel nog wat complexer te maken.

Belleman