Veranderingen niet altijd gesmaakt?

Gisterenmorgen stonden er maar een beperkt aantal kramen op de markt (= klein met)

De kant van ‘den boekenwinkel’ werd voor de eerste maal geconfronteerd met de nieuwe grote bloembakken(?). Grote metalen, roestige blokken die, zo te horen, niet op veel begrip konden rekenen noch van de marktgangers, noch van de marktkramers.

Net door deze nieuwe situatie dienden deze laatsten immers een nieuwe standplaats te krijgen op een  kleiner geworden marktgedeelte. Ook de bezoekers van de markt waren aan het morren. Gaande van “wat gaan ze nog allemaal uitvinden” tot “wanneer gaat dit nu ne keer stoppen op de markt” waren vaak gehoorde sneren.

Toen Belleman reageerde met “ de markt is toch meer dan een stenen woestijn voor auto’s” en “wacht nu toch eerst nog wat af tot er planten staan…” kreeg hij meteen de volle laag. “ Ze moeten van de markt afblijven, ik moet hier mijn kraam gaan zoeken!”

Het is duidelijk dat alle verandering in deze moeilijk loopt. Wie het doet of wat het uiteindelijk wordt heeft blijkbaar geen belang. Laat het vis- en fruitkraam staan waar het al jaren staat is blijkbaar de verzuchting, toch die van de luidruchtige Ternattenaar die niet om een mening verlegen zit. Denkt iedereen er zo over?

Uitkijken naar de volgende markt als er wat meer kramen staan.

Belleman (die hoopt dat fruit- en groentenman Jonathan op zijn vaste stek mag blijven…)