Verbeelding aan de macht

We gaan even doen alsof, soms ben ik daar sterk in. Het simuleren van lage rugpijn bij mogelijk klusgevaar is een specialiteit van het huis. Tenminste van de mannelijke stut ervan…

Dus ik trek deze morgen het gordijn open en ik zie een stralende zon, mijn overvloedig gras staat vol met bloemen en de olijfboom groent volop. Tot hiertoe een prachtige dag die we niet gaan laten bederven door het vele nieuws. Door de jaren heb ik geleerd een immuniteitsschild op te trekken dat me beschermt tegen alle noodlot dat de media over mij wil spuien. Vergelijk het met het schild van Israël tegen het vuurwerk van Hamas, maar ik wil niemand dood, nooit.

Daarom deze denkbeeldige lijst:

Kinderen gaan opnieuw voltijds naar school maar herkennen Ben niet, zonder masker!

Een zeventienjarige mag ongegeneerd zijn lief knuffelen, zonder masker!

De munitiebewaarder van “den armen belge” geeft zich na zijn bosklassen over en belooft op zijn blote knieën aan minister Ludivine dat hij het nooit meer zal doen en dat hij een lidkaart van de MR zal kopen en voortaan in Sint-Gertrudis elke morgen de kaarsen zal aansteken.

Van Ranst belooft voortaan elke dag naar de Delhaize te gaan en zelf te koken, het is een nuttige bezigheid en minder gevaarlijk dan een lab.

Ik mag in oktober mijn ticket gebruiken van Brussels Airlines, in Athene staat de fanfare me op te wachten met vijf bouzouki ’s en koude en warme mezedes.

FC Bareel krijgt een plastieken terrein met rode klaprozen. De zitmaaier wordt vervanger door een Dyson stofzuiger. Michel krijgt bij het volgende etentje een “plat spécial” als bedanking.

FOD Financiën belt aan met de mededeling dat er een fout is gevonden in mijn voordeel zodat dat Grieks huisje opnieuw wat dichterbij komt.

Vandaag krijg ik geen zure oprispingen bij het openen van mijn mailbox, de zuurpruimen hebben (in lichte mate) corona.

Ik mag alleen 50 rijden in het centrum en kan mijn geliefkoosde voorrang van rechts blijven gebruiken. De vele camera’s van TARL registreren mij niet langer.

Mijn aardbeienconfituur lukt als nooit tevoren!

Mijn kleinkinderen komen allen tegelijk slapen en vragen een verhaal.

Mijn partner zegt dat ik vermagerd lijk…

Dat laatste is erover, ik weet het. Maar geef toe: is het geen stralende dag?

Belleman