Vier- ologen

Deze middag komen in de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) alle beschikbare -logen samen om onze doorluchtige Voorzitter te adviseren voor de rest van de zomer. De druk is groot en het is warm. Gelukkig is ons zwembad van de Onafhankelijke nog niet open zodat water geen probleem zal zijn om de dorst te lessen.

Ons ijverige Danira is hier uitzonderlijk de ultieme raadsman. Zij is namelijk naast vieroloog (in avondopleiding) ook polemoloog, proctoloog, demagoog, gynaecoloog, politicoloog (maar daarvoor bestaat er geen opleiding enkel een goksessie) en last but not least seksuoloog. In tijden van de vieze russen is er met deze laatste -logie het meest te verdienen volgens Mies van de laatste nies. Mensen hadden ofwel te veel seks of helemaal geen. Wie dit leest moet niet direct een afspraak maken want haar agenda puilt uit van de afspraken. Of deze allemaal professioneel zijn, weten we (voorlopig) niet…

Tijdens deze urgente vergadering was er een hevige discussie tussen onze Voorzitter en Danira. Aanleiding was een kwiet, of is het twiet, van de grote -oge naar Mies van de laatste nies om een voorraad mondmaskers aan te leggen. Ze gaf immers het advies voor de Republiek om deze te dragen tijdens winkelbezoek. De Voorzitter stelde onomwonden dat dit het beïnvloeden was van de besluitvorming van deze hoge raad. De Dafalgan deed wat minder efficiënt zijn werk!

De schade voor de volksgezondheid was immens want hierdoor kwam er de onlogische beslissing om ieder maar voor zich te laten beslissen of ze een mondmasker droegen. Nochtans stelde onze Illustere zou het dragen van zo een masker niet alleen gezonder zijn het zou ook de wereld wat mooier maken. Niet iedereen beschikt over een lieflijke tronie zoals onze Voorzitter.

Het wordt een boeiende zomer want niemand heeft tijdig een camper gekocht en de meesten blijven dus in de Republiek. Het gaat er nog stuiven! Niet alleen door ons zandstrand maar ook door het grote tekort aan water. En als er geen water is wat drinkt een mens dan? Gelukkig zijn Steenvoort en de Bellebeek daar voor een verfrissende plons.

Belleman