Vlaamse kermis in Café “De Oude Web”

Zaterdag 31 augustus vanaf 15 u is er opnieuw Vlaamse kermis in café de “Oude Web” aan de Meersstraat in Lombeek. Opnieuw is misschien niet het juiste woord in deze want de vorige editie is 54 jaar geleden, zelfs bazin Gilberte herinnert er zich amper iets van. Hoe oud ze toen was mogen we om begrijpelijke redenen niet verklappen…!                                                                                                  Het was toen een kermis in de boomgaard en werd ook een beetje gezien als het feest van de “geiten” de toenmalige Lombeekse politieke partij.

Nu is het eigentijdse versie geworden met springkasteel en tussen 15 en 18 u een heuse gratis spelenmarkt met leuke prijsjes. Ook optredens mogen niet ontbreken. Scouts “De Geuzen” serveren er hapjes ten voordele van de bouw van hun nieuwe lokalen.

Om 16u voorziet men het optreden van de “Loemekse Medoly Makers” (supported by Musikalo). De groep “E-line and the old farts” treedt op vanaf 18 u. Vanaf 20 u neemt een bekende Loemekse DJ over met opvallende fluo-kleurtjes.

Het beste vergeten we nog bijna: de oude geuze, lambik en kriekenlambik waarvoor het café bekend staat.

Bijgaande foto: Gilberte, kleinkinderen Felien(tje) Aster en nieuwe bazin en dochter An De Feyter.

Belleman