Vluchten

Mensen die voor hun beroep met een camion(neken) rijden, er zijn er zeker twee in Ternat, hoeven niet te panikeren. Neen de werken aan het oprittencomplex gebeuren zoals gepland en zullen geen hinder voor hen betekenen. Men heeft er tenslotte jaren kunnen over nadenken, wees gerust.

De diensten mobiliteit van het Gewest en gemeente Ternat zitten op dit ogenblik samen om een vluchtplan uit te werken voor de nieuwe helihaven. Het zijn enkel nog de luchtverkeerslijders (of is het leiders?) die nog wat dwarsliggen wat had je verwacht?

Op deze manier ontwijken zij via de lucht alle herrie op de steenweg en kunnen de vrachten groot en klein ter bestemming geraken. Poldotcom en De Meuter are in the air! We zagen burgervader Michel al een paar keer wuivend boven ons hoofd cirkelen bij de testvluchten die deze week werden uitgevoerd. Ik had hem bijna niet herkend met zijn hoofdtelefoon en zijn micro voor de mond waarmee hij constant in verbinding staat met het mindermobielenkabinet van meneer B. Brabant. Eigenlijk is Brabant al voldoende en hoeft de voornaam niet meer.

Gelukkig staat er als ik door mijn keukenvenster naar de overkant van de straat kijk, een lachende mister Michel opgesteld. Ik kan moeilijk zijn gelaat niet herkennen, zo’n vriendelijke mens!

De meneer die er naast staat lijkt me eerder een zakenadvocaat maar blijkt in bijberoep ook minister. Zijn twinkelende oogjes verraden een rusé die getuigen van slimmigheid en ambitie. Bij nader toezien gaat het om een zekere Geens. Niet André, niet Gaston, ook niet die van de jeneverstokerij (alhoewel?) maar Koen, de vriend van het Belgische gerecht. Hierbij denk ik direct aan stoofvlees met frieten, maar dat blijkt niet te kloppen.

Als Michel in het parlement geraakt, zijn alle problemen met de steenweg en de overweg dadelijk opgelost. Hun oren zullen flapperen in Brussel, hier met dat budget. Opnieuw geen dertig jaar palaveren, wij zijn doeners! Kom nadien niet zeggen dat Belleman jullie niet tijdig de oplossing voor onze mobiliteitsproblemen heeft verklapt. De betreffende ambtenaar kan dan direct een café opendoen, gedaan met werken.

En wat die helikopters betreft, heeft er niemand een stukske grond waar deze kunnen landen, liefst zonder bomen in de buurt.

Belleman (met een wentelteefje in de hand)