Vogelen

Wat een werkwoord! Het is geen echt werkwoord want in de beide betekenissen van het woord zorgt het voor genot en plezier.

In de eerste betekenis betekent het vogels kijken en fotograferen. Een bezigheid die velen de laatste maanden ontdekten. De vogeltjes werden bekeken, gekeurd en geteld. Het scherpt je aandacht voor de natuur, een goed idee.

De sportievelingen (amateurs en profs), jong verliefden en mensen die onze maatschappij willen behouden voor vergrijzing denken aan een andere bezigheid. Eentje die kan leiden tot nageslacht. Bijkomend kindergeld is voorlopig nog gegarandeerd, maar de oefening zonder deze bijkomende vergoeding te incasseren is ook gegeerd. Een verrekijker of camerastatief heb je hiervoor niet echt nodig. Alhoewel…?

Met deze Valentijn komen de hartjes je tegen. Geschenken, boeketjes en pralines…Wat er niet bij is maar waar ons hart nog steeds het meest naar verlangt, zijn de etentjes op restaurant. Een gemiste kans voor ons allen. Halen we dit nog in? We kunnen proberen maar de kans is klein. Alle aangepaste compensaties, amoureus en culinair, zijn welkom en liefst talrijker dan het voorbije jaar.

Net voor we in 2020 van een madam hoorden “blijf in uw kot”, zijn we nu toe aan mekaar vasthouden. Je geliefde vasthouden kan nog net of ze moet in Oezbekistan wonen. Je kan er misschien naartoe mits de nodige dagen afzondering en paar keer testen. Triest maar voorlopig noodzakelijk.

Net voor we deze beklijvende uitspraak van de inwoonster van Merchtem in onze oren gedrild kregen, hadden we goesting om naar die lekkere tafel te gaan met mensen die we graag zien. We wachten nog steeds.

Net voor ik eraan dacht om iemand thuis te vragen met wat onnozelheid op een vriendschapsvuur, wordt de vlam gedoofd door miserie die lang zal duren.

En dan mogen wij niet klagen. Voorlopig blijven wij gespaard van lijfelijke en psychische zorgen. Enkel dat kleine en minder kleine grut dat normaal je huis onveilig maakt ontbreekt. Maar dat komt goed.

Althans dat hopen we voor ons maar ook voor jullie allen. We hebben geduld. Een noodzakelijke en mooie deugd gezien het Belgisch vaccinatietempo.

 

Belleman