Voor een betere wereld, weg met die telefoon!

Geef maar toe! Je hebt er ook nog eentje in je schuif liggen: een oude GSM of oplader waarvan je al langer dacht “ ligt dat ding hier nu nog…”

Wel hier de oplossing.

Van maandag 18 januari tot en met zondag 31 januari 2016 organiseert kwb voor de tweede keer haar grote GSM-inzamelactie, ook oude opladers zijn welkom.

Deze actie loopt in gans Vlaanderen in samenwerking met Recupel. Deze organisatie zorgt voor de recyclage van de aanwezige, vaak dure grondstoffen.

Speciale inzamelboxen staan in de Ploter, de bib, bij brood-en pershuis Jan Van Rossem (Bosstraat) en de aan frituur Den Bos.

Vorig jaar haalde men zo in Ternat en Lombeek  32 kg op.

Goed om weten en voor je duurzaam geweten:

  • Amper 1% à 2% van het aantal GSM’s wordt vandaag gerecycleerd.
  • Vorig jaar slaagde kwb Vlaanderen er in om 1,8 ton oude GSM’s en GSM-laders op te halen. Dit betekent  13.000 toestellen.  442 gram goud, 108 kg koper, 104 kg tin, 520 gram tantalium,195 gram palladium werden zo gerecupereerd.
  • Hierdoor verspilden we  200.000 liter minder drinkbaar water en kwam er 780.000 kg CO2 minder in de lucht die we inademen.
  • kwb verdient geen geld aan deze actie! Door dit in samenwerking met Recupel te doen, neemt kwb kosteloos deel en willen ze tegelijkertijd zorgen voor een duurzame wereld.

Wie meer wil weten over deze actie van kwb, surft naar www.kwb.be/gsmactie

Trek open die schuif en verlos die oude GSM uit zijn lijden. Je zorgt tegelijkertijd voor een duurzamere wereld voor jou en het nageslacht.

Belleman