Voor één keer geen leugens

Wie graag objectieve informatie wenst, verwijs ik graag door naar de FOD Financiën of naar de nogal mannelijke site van de Nationale Bank. Wie het gewoonlijke gebrabbel wenst te lezen, een natuurlijke mix van fictie en mening, raad ik ten stelligste aan nog even naar beneden te scrollen.

Het gaat hem namelijk om het belangrijkste: eten!

Hier geen objectiviteit maar verleiding door smaken en geuren allerhande, een walmende roes van gerechten en verfijnde wijnen die pas stopt bij het zien van de rekening. Alhoewel de rekening in de beide restaurants waar we het gaan over hebben, meer dan meevalt. Dus prijs/kwaliteit zitten we al goed!

De geheime controleurs van de strenge restaurantbeoordelaar Gault-Millau beginnen ook door te hebben dat we beschikken over twee knappe chefs. Twee knappe chefs op een vierkante kilometer. Er zit iets in het water, alhoewel als ik ze tegenkom het water eerder in de spoelbak blijft.

Beginnen we met de nieuw gelauwerde: Restaurant Eenhoorn (grens Ternat/Asbeek) waar ons eerste Loemeks talent in de potten roert: Jeroen De Petter. Jeroen wist na de grondige herinrichting van de Eenhoorn de verfijning van zijn keuken nog aan te scherpen. Het is fijn hem bezig te zien in zijn open keuken. De laatste keren dat we er waren, proefde je de versheid en kwaliteit in alles wat werd opgediend. Belleman apprecieert hier ook de mooie en betaalbare wijnkaart. Gault-Millau zette Eenhoorn en zijn chef meteen op de kaart en gaven 12/20. Het is de eerste keer dat ze verschijnen in de gids en een duidelijke aanmoediging voor de toekomst.

De volgende chef kennen jullie ook: Kris Van der Cammen van restaurant Nonon aan het station van Essene-Lombeek. Kris heeft met Nonon al een reputatie opgebouwd: no nonsens keuken met oog voor het seizoen en met de nodige variatie. Hij stond vorig jaar reeds in de gids met twaalf punten maar kreeg nu een gewaardeerde 13/20 van de gids. Voor Kris een bevestiging van zijn creatief culinair zoeken. Wij waarderen deze keuken waar je trouwens ook kan genieten van een lekkere en betaalbare lunch.

Voor beiden geldt: “Gloria sine labore nulla”!

Proficiat, Ternat mag fier zijn op jullie talent!

Mocht je me de komende weken in een van beide etablissementen ontmoeten, doe alsof je me niet kent, tenzij je natuurlijk een ‘coupken ‘offreert…

Belleman