Voor een zak patatten! (eten voor een week)

1. Peter Sagan                  6

2. Chris Froome                5,3

3. Mark Cavendish          3,4

4. Alberto Contador        3

5. Vincenzo Nibali            2,9 

Plak achter deze cijfers miljoen euro en je weet meteen, gewone sterveling en klein verdiener (want waarschijnlijk geen PS-er?), wat deze mannen op twee dunne bandjes verdienen per jaar. Met of zonder schijfremmen!

En dan gaan we niet naar andere sporten kijken zoals tennis, autorace en voetbal. Onze Cristiano heeft het nog verder gebracht: binnenkort in den bak wegens belastingfraude? Maar geen nood misschien kan hij deze fraude wel afkopen. In België kan dit voor de arme sukkeltjes.

Maar ja zotten vragen en de markt geeft… een oeroud principe van een dolgedraaid systeem, hoe gek het soms ook moge klinken.

Niets van dit overdadige geldgewin terug te vinden bij Kevin Ravets en echtgenote Ginny Paesmans (dochter van Patrick) . Hier gaat het om de sport voor de lokale mensen en niet om de centen!

Kevin is bezeten door de koers. Zijn opvallende wagen vertoont alle noodzakelijke, uiterlijke kenmerken van de volgwagen. Het geluidje van Rodania zit voor altijd tussen mijn oren…

Vier jaar na mekaar organiseerde hij een juniorenkoers in Itterbeek. Dit stopte in 2014 wegens gebrek aan ondersteuning. Nochtans was deze koers een groot succes. Kevin en zijn vrouwtje kwamen in Ternat wonen en konden hier onmiddellijk hun organisatietalent demonstreren. “Loemek Sportief” heet de vereniging waarmee ze van nul zijn herbegonnen.

Zaterdag 22 juli is er voor de derde maal de VWF-koers tijdens het feestweekend in Lombeek. Wedstijden waarin gevlamd wordt op een lokale ronde van 6,4 km. Als je niet getraind bent en niet beschikt over een duur ‘masjien’ maak je weinig kans om een kus te krijgen aan de aankomst. Dus laat dit over aan die mannen die weten wat VWF is en beschikken over een gepaste bidon.

De gewone wielerliefhebbers, getraind in trappisten drinken na de gebruikelijke 45 km, krijgen zondag 23 juli hun grote kans. Voor de eerste maal organiseert ‘Loemek Sportief’een heuse “patattenkoers” Je leest het goed! Geen miljoenen te verdienen maar wel een zak aardappelen zal het deel zijn van de stoere overwinnaar. Voor een klein gezin meteen eten voor de rest van de week, enkel nog wat vlees voorzien. Voor wie op dieet is en geen aardappelen mag eten kan er ook misschien wat klein Electro van de kar vallen. Dat die grootverdieners hier maar eens een voorbeeld aan nemen!

Heren boven de 50 en dames boven de 18 starten om 14.30 u voor 22 ronden van 1,7 km. Rond 16.45 u is het beurt aan de heren tussen 18 en -50 voor 35 ronden. Je zal niet te veel moeten over en weer lopen tussen je uitkijkplaats en de toog van den Timo, want die mannen en vrouwen zullen snel opnieuw passeren. Zoef, zoef…De sportieve wedstrijden worden omkaderd door activiteiten zoals rommelmarkt en eetkramen.

De gemeente Ternat verleent hier zijn steun net zoals de Nachtmis en VZW Midwinter. Deze VZW laat Loemek Sportief mee genieten van zijn ervaring op gebied van veiligheid en verzekering.

Voor verdere info kan je terecht bij kevin_ravets@hotmail.com.

Allez vooruit! Pomp je banden op, train samen met de vrouw en win een week eten!

Bijgaande foto toont Kevin en zijn echtgenote, met Paul Donckerwolcke (Midwinter) en Timo Schoukens (Nachtmis). Timo zijn wiel verdient nog een kader…

 

Belleman