“Voor Ternat” werft aan

Gezocht: mensen die aan politiek willen doen. Ervaring niet noodzakelijk maar mag. Wel bereid zijn om te werken aan een vernieuwde Ternatse politiek, die van de burger. Je bent dus best burger, indien niet kan je een inburgeringscursus volgen…

Deze personeelsadvertentie werd enkel intern verspreid, je hoeft dus niet ongerust te zijn als ze niet in jouw mailbox zat de laatste weken. High Five, de politieke beweging die de lijst “Voor Ternat” stuurt, oordeelde dat er plaats was voor Marc Faes en Chantal Denuit, beiden met liberale roots.

Chantal is voorzitter van de LSC, de Liberale seniorenclub die elke maand samenkomt. Ze zetelt voor de LVB in de OCMW-raad en is lid van de VLD. Ze is ook een actief lid van GOAR (Gemeentelijke Ouderen Advies Raad) waar ze mee denkt over een eigentijds seniorenbeleid binnen de gemeente Ternat. De naam Denuit hoorde ik aanvankelijk vallen op de VLD-lijst. Blijkbaar is hier een kink in de kabel gekomen en koos Chantal definitief voor een ander project.

Marc Faes heeft een lange staat van dienst in de Ternatse politiek. Hij was medewerker bij Belgacom, maar was ook een tijd actief op een liberaal kabinet. In Ternat was hij een opgemerkte OCMW-voorzitter voor de LVB. Na het uit mekaar vallen van LVB was het niet evident om een plaats te vinden op een andere politieke lijst. De geruchten dat hij zou aanvaard worden door “Voor Ternat” deden al een tijd de ronde maar werden pas heel recent bevestigd. Daarnaast is Marc ook lang voorzitter geweest van FC Bareel de voetbalploeg die dit weekend haar 50-jarig bestaan vierde. Marc is hier nog altijd één van de grote organisatoren. 

Voilà dat weten jullie ook weeral. Op naar het volgende.

Belleman