Vooruit met de geit!

Terwijl het ons omringende koninkrijk op zijn royaal gat lag door een “sneeuwbom”, zat onze Doorluchtige Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) aan zijn imposant eiken werktafel een memo te schrijven voor zijn bevolking, 48 (!) eenheden sterk.

Hij wilde absoluut vermijden dat ons schooltje zou sluiten door het noodweer, dat er geen bus zou rijden, dat de melk van de vier (!) koeien van pachter Petrus zou bevriezen, dat de belangrijke doorvoerhaven aan de Steenvoorde zou stilliggen en dat er geen vliegtuigen zouden kunnen landen op onze belangrijke luchthaven ”Den Bieshoop International”.

Zijn bericht werd wat langer dan de doorsnee kattenbelletjes die het leesgierige volkje normaal geserveerd krijgt. Een omstandige oproep zodat onze economie in de Republiek niet zou platvallen, het zoveelste bewijs van de doortastendheid van onze Almachtige leider die ons op het Lichtend Pad voorgaat.

Die ene trouwe lezer hoor ik nu zeggen “en wat heeft die dan allemaal zoal beslist?”. Een paar voorbeelden. Waar we normaal 25 kilo zout bestellen had Wim nu 125 kilo dienen te leveren. In zijn bedrijf dacht men eerst dat onze Grote Voorganger zich vergist had, maar dit is natuurlijk onmogelijk. Angèle, onze first lady, hoeft evenwel de komende jaren geen zout meer te kopen voor haar patatten …

De strenge, pezige juf van Evaristje werd gesommeerd om een half uurtje vroeger de kolenkachel op te poken, zodat haar leerling geen valling zou opdoen maar enkel wijsheid. Ook hier leverde de bezige Wim de nodige steenkool. Onze twee veiligheidsmensen stonden met hun schoppen in de aanslag, het in- en uitgaande luchtverkeer op “Den Bieshoop” op te wachten. De baan werd telkens minutieus geborsteld, niet te vergelijken met het gestuntel op een andere luchthaven die verkeerdelijk “Brussel Internationaal” wordt genoemd, maar eigenlijk Zaventem is.

Zoals je kan merken: we waren voorbereid. We gaan hier niet over één nacht ijs in tegenstelling tot bepaalde schaatsers die we op de buitenlandse televisie van jetje zagen geven.

Belleman.

P.S.: De namen “Vooruit” en “Geit” in de titel hebben niets te maken met de politiek …